YEMİŞAN MEYVƏSİ
İstifadəsinə göstəriş:
Yemişan ürək fəaliyyətinin funksional pozulmalarında, hipertoniya xəstəliyində, stenokardiyada, angionevrozlarda,kilmakterik nevrozlarda, aterosklerozda, eləcə də südverən analarda süd ifrazını artırmaq üçün istifadə olunur.
İstifadə qaydası:
Bir xörək qaşığı xammalın üzərinə 200 ml (1 stəkan) qaynar su tökülür, qaynayan su hamamında 15 dəq. dəmlənir, soyudulur, süzülür,gündə 3 dəfə, hər dəfə 1\3 stəkan yeməkdən 30 dəq. əvvəl qəbul edilir. Dəmləməni sərin yerdə 2 sutka saxlamaq olar.
Yemişan meyvəsinin tərkibində flavonoidlər, üzvi turşular, karotinoidlər, pektin, qlikozidlər, xolin, vitaminlər var.