İtburnu meyvəsi müalicə və profilaktika məqsədi ilə hipovitaminozlarda. kəskin və xroniki infeksiyalarda, aterosklerozda, nefritlərdə, xora xəstəliyində,hemorragit diatezlərdə, hemofiliyada, pnevmoniyada. bronoektaziyada.xolesistitlərdə, hepatitdə, KRX-də, bağırsaqların kəskin və xroniki xəstəliklərində,böyrəküstü vəz çatışmazlığında, hiertireozda və s. xəstəliklərdə istifadə olunur. İstifadə qaydası:
Bir xörək qaşığı xammalın üzərinə 200 ml (1 stəkan) qaynar su tökülür, 15 dəq. qaynayan su hamamında dəmlənir, 45 dəq. otaq temperaturunda soyudulur, süzülür. Gündə 2 dəfə,hər dəfə 1\2 stəkan yeməkdən 30 dəq. sonra qəbul edilir.
Tərkibi: İtburnu meyvəsinin tərkibinə C(6%), B,K,E vitaminləri, flavonoidlər, karotinoidlər,pektin turşuları, limon turşusu, şəkər və s. var.